Sunday, April 29, 2007









Vårstädning i Valåsen!
Vi passar på att slänga gammal halm och gammalt hö och annat skräp på brasan som tänds imorrn, Linnea (grannflickan) slänger vi inte, hon njuter bara av åkturen, och när de äldre tjejerna har gjort sig förtjänta av lite belöning så bjuder Linnea på klubbor.



Hinner knappt "hantverka" nånting nu för tiden. Hästar och vårstädning tar en hel del tid. Jag och Julia (yngsta dottern) på våra hästar Lussan och Surprise.
Jag har glömt att presentera Tyra!
Hon har funnits jättelänge men jag har inte visat henne förut, hon sitter alltid här vid datorn och håller mig sällskap, hon har ett nålfiltat hjärta i handen.

Tuesday, April 24, 2007

SKRYTVARNING!! Läs inte mer om du tycker illa om skryt!
Jag är så j-a nöjd med den här korgen, den är speciellt tillverkad till tv-rummet att ha tv-dosor i, den är vidare i botten än de jag gjort tidigare och inte så hög, det händer ju att man lägger sig i soffan, inte kul att ha en korg i vägen då. Garnet är Easy, mönstret är björnbär, den blir inte tillräckligt stadig i sig själv så jag har dragit tunn ståltråd runt kanten längs upp och trätt på pärlor.
Visst är den fin!

Monday, April 23, 2007

Här är 2 tjejer som jag har glömt att presentera!!!
Dom är lite sura på mig för det, dom har faktiskt stått i fönstret nu i flera månader, och nu förstår jag ju plötsligt varför dom har rört på sig, på kvällen när vi lägger oss står dom på ett sätt och morgonen därpå har dom flyttat på sig.............dom ville väl ha min uppmärksamhet...!!!
Här är dom nu i alla fall, Ida och Åsa, de är döpta efter ett par störtsköna tvillingar som jag känner.
Äntligen tillbaka!
Jag har varit sjuk jättelänge, men nu är jag äntligen på fötter igen, ja, det har jag varit ett tag nu men jag har ägnat mig en hel del åt hästarna i första hand. Jag har fått lust att göra något man kan ha i rabatterna, nån typ av trädgårdsängel, hon här är ett litet prov, hon består av en vitmålad tegelsten, trolldeg till huvud, ståltråd till hår och vingar, prismor i vingarna från en gammal lampa. Jag tycker hon är rätt söt, just nu står hon utanför min ytterdörr, men där kommer hon inte att klara sig så länge till eftersom hon inte har något skydd.
Jag hoppas hitta något bra lack som jag kan ha över alltihop så att det står sig en sommar i alla fall. Någon som har några tips...???

Wednesday, April 04, 2007

Lussan, den blonda, är min, och Vivaldi, den svarta, tillhör min kompis Cina och hennes dotter Emma. Den här bilden är från sommaren 2006. Det här inlägget handlar inte så mycket om stickning eller hantverk egentligen, men hantering och ridning/utbildning av hästar är en konst i sig så jag tycker ändå det passar in på min blogg. Lussan är också en av anledningarna till att jag inte sitter och stickar och "hantverkar" dygnet runt, så jag tyckte att det var på tiden att presentera henne. Det finns en häst till i familjen, min yngsta dotters ponny, men han blir presenterad vid ett annat tillfälle.

Labels:


Det var ett tag sen jag uppdaterade bloggen och jag har inte hunnit ta bilder på mina senaste alster så i brist på annat att visa så har jag faktiskt en gammal bild på min dörrskylt som jag tycker mycket om, jag målade den för ett antal år sedan och motivet är från boken "Tomtebobarnen".
Svenska Stickringen
Join | List | Previous | Next | Random | Previous 5 | Next 5 | Skip Previous | Skip Next